Bwired Home Online home in the Netherlands

Vrijdag 26 Juni 2009 - 14:08:26

Vervangen batterij Davis Vantage Pro weerstation

Door: , , Categorie: Bwired

Na 4 jaar trouwe dienst heb ik vandaag de Lithium CR123A 3 volts batterij van mijn Davis Vantage Pro2 weerstation moeten vervangen. Op de foto zie je 2 werkende windmeters, ik moet natuurlijk zeker weten hoe hard het buiten waait en vanuit welke richting :-)
Nee hoor: De onderste betreft mijn oude Oregon Scientific weerstation die ik destijds heb vervangen door een professionele, veel nauwkeurigere Davis. De Oregon werkt trouwens nog steeds dus waarom weghalen, leuk om te vergelijken.
Beide werken trouwens overdag geheel op zonneenergie en alleen in de nacht of bij heel weinig licht neemt de lithium batterij het draadloos verzenden van de data over. Een levensduur van bijna 4 jaar is dus een mooi resultaat! De Davis heeft ook nog een Basisunit die de regen (0.2mm resolutie), temperatuur, vochtigheid etc meet, deze zelfde lithium batterij voor deze unit moet ik echter jaarlijks vervangen.
De data van de Davis wordt ontvangen door het bijbehorende digitale display die ik vervolgens gekoppeld heb aan mijn Bwired domotica systeem. Bij elke verandering van gegevens wordt dit als apart record in mijn database opgeslagen. Deze data wordt getoond op Bwired en gebruikt om bijvoorbeeld de luifel automatisch 1 meter uit te zetten bij bepaalde temperatuur, wind en UV straling.

zie ook Webblog 22

Woensdag 17 Juni 2009 - 00:36:24

Bouwmarkt Praxis verspilt ook energie

Door: , , Categorie: Energieverspilling

Het is triest om te zien dat ook bij de bouwmarkt Praxis te Den-Bosch meer dan 30 buitenlampen dag en nacht branden. Deze foto heeft wel humor natuurlijk want zo te zien kunnen de prijzen bij de Praxis nog wel wat omlaag. Misschien is de Praxis wel een laaste voorraadje oude gloeilampen aan het opbranden? En dan te weten dat de Praxis een aantal Domoticaproducten zoals Klik Aan Klik Uit verkoopt waarmee je deze verspilling gemakkelijk kan verhelpen.
Tip voor de Praxis: Haal een paar KAKU setjes van slechts tientallen euro's uit je eigen schappen en schakel hiermee de buitenverlichting pas in als het donker wordt.

Klik hier om te zien om hoeveel lampen het ongeveer gaat, zelfs de lantaarnpalen op de parkeerplaats staan vrolijk aan!

Zaterdag 13 Juni 2009 - 17:11:50

Energieverspilling in Nederland part2

Door: , , Categorie: Energieverspilling

Ik ga er een sport van maken, onvoorstelbaar hoeveel energie er in Nederland verspilt wordt. Een groot aantal van deze energievretende lampen branden dacht en nacht bij de rechtbank aan de Leeghwaterlaan te Den-Bosch. Het moet er natuurlijk wel veilig zijn, vandaar dat ze waarschijnlijk dacht en nacht branden

Ik heb er een categorie
van gemaakt en zie graag soortgelijke foto's van energieverspilling in mijn mail.Vrijdag 12 Juni 2009 - 00:46:18

Firmware upgrade RNS510 navigatie

Door: , , Categorie: Tech

Vanavond heb ik mijn RNS510 touchscreen DVD navigatiesysteem geupgrade met de laatste firmware en navigatiekaarten. Een firmware upgrade is bij dit soort apparaten altijd een tricky klusje en moet eigenlijk door de leverancier worden uitgevoerd. Gelukkig is alles goed verlopen en na ongeveer 50 minuten startte mijn multimedia navigatiesysteen weer netjes op met allerlei nieuwe features. Zo heb ik nu in heel Europa alle flistpalen, snelheidscontroles en andere POI’s direct beschikbaar tijdens navigatie.

Dit systeem heeft een interne 30GB harddisk waar je de navigatiegegevens, muziek en podcast bestanden op weg kan schrijven. Alleen jammer dat ik nog steeds handmatig vanaf een SD geheugenkaartje de podcast bestanden kan beluisteren of over moet zetten op de interne harddisk. Het zal nog wel wat jaartjes duren voordat het standaard mogelijk is dat de bestanden automatisch wireless gesynchroniseerd worden zodra je met je auto thuiskomt of beter nog gewoon via het Internet.

Hier kun je de files en een gedetailleerde HowTo vinden.

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs