Bwired Home Online home in the Netherlands

Woensdag 29 Juni 2011 - 00:01:00

Neerslag (regen) dagrecord van 5-8-2006 verbroken

Door: , , Categorie: Bwired

Sinds Oktober 2005 ben in het bezit van een Professioneel weerstation de Davis Vantage Pro2
De hoeveelheid neerslag meet het station per 0.2mm en sinds 2005 heb 89000 neerslag (regen) records in de Bwired database opgeslagen.

Vandaag is in slechts een uur tijd het record van 5-8-2006 met 2.2 Millimeter verbroken! De rioleringen waren hier in Den-Bosch behoorlijk aan het borrelen en konden het water nog maar net verwerken.


Zie hieronder de topscores van de afgelopen jaren per dag :zie ook de real-time bwired Weerpagina en Neerslagoverzicht van het laatste jaar.


Maandag 27 Juni 2011 - 22:01:00

Bwired Pronto 9800 IP Thermostaat besturing

Door: , , Categorie: Bwired

Ik heb het te druk met allerlei zaken en kom helaas te weinig aan bloggen toe. Dit Domotica projectje m.b.t. de Philips Pronto 9800 heb ik al een tijdje af, dus het wordt weer tijd om te delen. Touch screens zijn vandaag de dag voor domotica een must, zo wordt het althans gebracht. Ik denk daar toch iets anders over, ik heb een Pronto en een iPad, kan er alles in en rondom mijn huis mee bekijken en besturen maar gebruik het niet zo vaak. De Pronto heb ik eigenlijk alleen voor demonstratie, ik kan laten zien dat ik de luifel, gordijnen, verlichting, Leds, voordeur, verwarming, camera's etc. kan bedienen. Ik kan ook alle temperaturen, vochtigheid, gas, energie, water, status van alle deuren etc. bekijken. Het enige wat ik echt handig vind is om te zien wie er aanbelt, zeker in de avond.
Al jaren ben ik van mening dat in het ideale Domoticahuis alles vanzelf moet gaan en daarvoor heb je eigenlijk geen touchscreen in de huiskamer nodig, het is meer het gadget gehalte wat telt.

Als je dan toch een touchscreen hebt dan moet je er ook iets mee doen
Voor de Pronto 9800, die een perfecte wireless netwerk connectie kan opzetten heb ik een IP thermostaat bediening gemaakt. De Pronto gebruikt een IPnr van mijn lokale netwerk en basis van TCPIP kan ik mijn (vloer)verwarming besturen. Natuurlijk kan ik ook alles bedienen met de originele thermostaat (Proliphix).
Op het pronto Scherm heb ik de thermostaatfunctie gecombineerd met allerlei andere devices en sensoren die ik beschikbaar heb.

Klik op de foto voor een inzoom en dan zie je:

- Temperatuur en vochtigheid huiskamer
- Instel mogelijkheid van de gewenste temperatuur (setpoint)
- Status vloerverwarming (pomp aan/uit, in en uit temperatuur)
- Programma verloop van de thermostaat en actief programma
- Status van de Ketel (aan voor verwarming of warm water)
- Gas en water verbruik per dag
- Actuele stroomverbruik HVAC
- Weersomstandigheden en voorspelling

Deze gegevens zijn allemaal real-time te volgen op de Pronto.
Door te klikken op het vloerverwarming icoontje kun je deze ook uit en aanzetten. Niet dat dit nodig want de vloerverwarming schakelt geheel automatisch aan en uit gebaseerd op temperatuur instellingen. Bijvoorbeeld: Als de verwarming aan gaat, dan gaat na een aantal minuten de pomp van de vloerverwarming ook aan. Bereikt de uitgangs temperatuur van vloerverwarming een bepaalde waarde (bijvoorbeeld 35 graden) dan wordt de pomp van de vloerverwarming automatisch uitgeschakeld.

De Pronto 9800 communiceert met mijn Domoticaserver en ook direct met de proliphix IP thermostaat op basis van IP.
Volgende stap is de programma instellingen kunnen aanpassen via de Pronto.

zie ook hier en hier een Smart meter iPad thermostaat, er zijn meerdere manieren om alles te besturen en controleren.

Dinsdag 7 Juni 2011 - 07:34:12

SMS verder onder druk door Apple iMessage

Door: , , Categorie: Tech

Het nieuwe operating system van Apple iOS 5 dat eind dit beschikbaar komt krijgt iMessage. Imessage is vergelijkbaar met diensten zoals whatsapp en Ping.

Erg origineel is deze functionaliteit van Apple natuurlijk niet, ze sluiten aan bij rest. Met Apple iMessage kun je berichten sturen naar andere Apple gebruikers en aan deze berichten kun foto's, video's, contactinformatie of zelfs een kalender-item toevoegen. Ook kan je zien wanneer een andere iMessage gebruiker aan het typen is en of een bericht is afgeleverd of gelezen. Deze functionaliteit lijkt in zijn geheel overgenomen van Blackberry's Ping en het op dit moment zeer populaire WhatsApp. Waarschijnlijk gaat Apple het niet maken met iMessage omdat deze app alleen op een Apple werkt. WhatsApp is daarentegen een multi platform mobile app.

Meer informatie over Apple iOS5

Geruchten gaan dat Google ook bezig is met een eigen variant op de Whatsapp chatapplicatie. Daarmee lijkt de internetgigant te reageren op Apple.

Blogs (387)

Categorieën

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs