Bwired Home Online home in the Netherlands

Maandag 28 Juli 2008 - 13:20:05

De toren van Pisa

Door: , , Categorie: Div

Vandaag was ik in Pisa Italie, even snel een foto schieten voordat de toren van Pisa omvalt.Zondag 27 Juli 2008 - 16:04:02

Beste ijs in San Gimignano Italie

Door: , , Categorie: Div

Vandaag waren we in San Gimignano. een bijzonder middeleeuws stadje in de provincie Siena van de Italiaanse regio Toscane. Dit plaatsje trekt veel toeristen, vooral vanwege de bijzondere middeleeuwse architectuur en het feit dat het boven op een heuvel is gebouwd met bijzonder mooie vergezichten. We zijn niet alleen hiervoor naar dit stadje gegaan, we hebben ook ijs gegeten in de ijssalon Pluripremiata waar ze met de benen buiten hingen. In deze ijstent wordt al 4 jaar op rij het beste ijs ter wereld gemaakt.

Vrijdag 25 Juli 2008 - 22:31:05

Opa's en Oma's ook online

Door: , , Categorie: Bwired

Als vader van een Techgeek moet je minstens een streaming camera in huis hebben. Zo heb ik bij mijn vader een AXIS 206 IP camera op zijn router geinstalleerd. Op vakantie is het altijd weer leuk als mijn meisjes Mila & Kiki de opa's en oma's streaming op mijn laptop kunnen bekijken.
Deze camera, die een zeer goede beeldkwaliteit heeft staat continue Online en werkt ook gewoon als de computer van Opa uit staat.
Aan de vrolijke gezichten te zien zijn het niet alleen Mila & Kiki die blij zijn met de camera :-)

Vrijdag 25 Juli 2008 - 00:44:02

Windows Weekly Podcast

Door: , , Categorie: Tech

Als je geintresseerd bent in alles wat met Microsoft te maken heeft dan kun je jezelf gratis aanmelden voor de Podcast Windows Weekly met Paul Thurrott die ook de Winsupersite beheerd. Dit is zeker geen Microsoft peptalk, maar een objectieve kritische Podcast over alles wat een Microsoft label heeft. Paul (niet van MS) denkt eigenlijk hetzelfde over Microsoft als ik, over het algemeen vrij positief aan de andere kant zeer kritisch. Mijn kritiek op Microsoft heb ik al vaker besproken, buiten dat Microsoft niet echt innovatief is en veelal alles na-aapt (slim stelen) zijn ze nu ook op een verkeerde manier software aan het ontwikkelen. Microsoft producten worden steeds logger en hebben steeds zwaardere resources nodig, met andere woorden, voor bijvoorbeeld Vista is minimaal een flinke dual- of quadqore machine met minimaal 3GB aan intern geheugen en een flinke grafische kaart nodig. Logisch dat dan bijvoorbeeld Windows Vista met Aero wel lekker loopt, wat wel vergeten wordt is dat er van deze machine al flink wat van zijn resources wordt geclaimed terwijl er verder nog geen programma loopt buiten het besturingsysteem! Zo ook Microsoft SQL Server, een zeer krachtige database server die in verschillende versies te krijgen is maar ook veel van je resources claimed. De onlangs gelanceerde Windows Server 2008, ook mijns inziens een goed product gebruikt standaard al meer dan 800mb aan geheugen terwijl Windows 2003 Server standaard ongeveer 300mb pakt.
Groen is op dit moment het toverwoord ook in de IT, alle hardware producten die door de verschillende leveranciers op dit moment worden ontwikkeld houden hier al steeds meer rekening mee. Je zult wel denken wat heeft Microsoft hier nu mee te maken, een bedrijf die eigenlijk alleen software maakt.
Veel; Bewezen is al dat een PC waar Linux op draait minder stroom verbruikt dan dezelfde pc met Windows Vista. Doordat Microsoft de Pc met hun logge software steeds zwaarder belast is het stroomverbruik dus ook hoger. Stel dat je alle Vista software zou vervangen door Linux dan scheelt dat onzettend veel in het energieverbruik en dus CO2 uitstoot!
Ik dwaal weer af :-) Veel van dit soort onderwerpen worden besproken in de Podcast Windows Weekly met Paul Thurrott en Leo Laporte. Zoals op de foto van mijn Ipod te zien ben ik al bij aflevering 66 en jij?

Zondag 20 Juli 2008 - 20:12:59

Vissen op het Gardameer

Door: , , Categorie: Div

Een mooi uitzicht tijdens het vissen op het stadje Bardolino waar de dames ondertussen aan het shoppen zijn. Kan ik lekker genieten van het vissen, mijn Ipod, de rust en het uitzicht :-) Vaak zijn mijn vangsten op Gardameer niet spectaculair, ik vang meestal veel kleine visjes. Dit jaar echter anders, ik heb al twee Cavedano's (soort kopvoorn) gevangen van tussen de 30 en 40 centimer. Ik vis met een zeer lichte uitschijfbare werphengel van ongeveer 4 meter lang met 20 honderste lijn en een lichte dobber. Ik zal proberen een piclog te maken van mijn mogelijke volgende vangst.

Vrijdag 18 Juli 2008 - 15:32:15

De Arena van Verona

Door: , , Categorie: Div

Vandaag was ik in de Arena van Verona, een antiek Romeins amfitheater in Verona Itali. De arena is een van de best bewaard gebleven amfitheaters en wordt zelfs nog gebruikt. De arena staat ook bekend om de operavoorstellingen zoals Aida die er gehouden worden.
De arena is gebouwd in 30 na Christus, op een plaats die vroeger buiten de stadsmuren lag. Met een afmeting van 139 meter lang en 110 meter breed is het een van de grootste amfitheaters uit het Romeinse rijk.


Donderdag 17 Juli 2008 - 20:31:10

Lazise Italie

Door: , , Categorie: Div

Op dit moment ben ik in Lazise een dorpje in de Italiaanse provincie Verona (regio Veneto). Dit prachtige dorpje is direct gelegen aan het Gardameer en het middeleeuwse karakter is goed bewaard gebleven. Ik ken deze streek al van kinds af aan en nu ben ik er met mijn eigen kinderen :-)
De Italianen staan bovenaan in de wereld met betrekking tot het GSM gebruik, dat is ook goed te merken. Deze foto is trouwens direct verzonden via HSDPA vanuit dit middeleeuwse stadje, moesten ze toen eens weten :-)

Woensdag 16 Juli 2008 - 20:27:06

Ook veel bewaking met camera's in Italie

Door: , , Categorie: Bwired

Niet alleen in Nederland rijzen het aantal bewakingcamera's de pan uit, Italie kan er ook wat van. Zo kom ik al heel wat jaren met enige regelmaat in Italie waar tot voor een aantal jaren bijna geen camera te vinden was. Nu zie je ze net zoals in alle andere landen volop. Ik heb zelfs een hotel gezien waar er meer dan twintig hingen, ook mijn eigen hotel had er al een stuk of tien hangen. Niet alle camera's zagen er trouwens even professioneel uit, veel hangen er waarschijnlijk gewoon om het dievengilde af te schrikken. De kwaliteit van de meeste camera's zijn ver beneden de maat en gezichtherkenning hiermee onmogelijk.
De camera die op de foto in de lantaarnpaal hangt is een AXIS 232D en is van een zeer hoge kwaliteit. Deze IP camera heeft een 18x optische zoom en kan alle kanten opgestuurd worden. Deze camera heeft zeer weinig licht nodig en als het te donker wordt schakelt deze automatsich over op de nachtfunctie en geeft dan ook nog een goed beeld. Waarschijnlijk wordt deze gebruikt voor toeristische doeleinden en kan mogelijk op een promotionele website bestuurd worden.
De camera op de foto heb ik niet kunnen vinden op het Internet, wel een camera die een stukje verder op het haventje staat gericht.
Op Bwired heb ik zelf een zestal professionele camera's operationeel zoals de Mobotix MD10 Night, deze camera's kan ik waar ter wereld bekijken en besturen. Bezoekers op Bwired kunnen ook een aantal functies van deze camera's besturen.

Zondag 13 Juli 2008 - 16:11:03

Computerbladen voor op vakantie

Door: , , Categorie: Bwired

Vaak zie ik mensen die op vakantie zijn een dik boek lezen, meestal een thriller of een roman.
Als techgeek is dit soort literatuur natuurlijk niet voor mij weggelegd, ik kan er het geduld niet voor opbrengen en dit genre heeft ook duidelijk niet mijn interesse.
Wel luister ik naar podcast uitzendingen en Audio boeken op mijn Ipod touch, verder zul je hierop trouwens geen muziek vinden :-)
Ook staat mijn laptop staat vol met Xvid films en series, die ik meestal s'avonds na 23:00 of later kijk. Zo heb ik Stargate SG1 seizoen 10 en Stargate Atlantis Seizoen 3 en 4 op mijn harddisk staan.
Dit jaar heb ik weer eens de bekende computerbladen gekocht die ik normaal niet vaak meer lees. Mijn bezwaar tegen deze bladen is dat ze niet voldoende diepgang voor mij hebben. Vaak als ik een verhaal of een test over een of ander apparaat heb gelezen heb ik altijd nog veel vragen. Ook komt het regelmatig voor dat ik het apparaat zelf ook heb en toch andere bevindingen heb. De diepgang is voor mij dus niet voldoende, ook nemen ze vaak alleen de specificaties over uit de handleiding en vullen het hier en daar wat aan!
De bladen geven eigenlijk alleen maar aan wat er allemaal nieuw is uitgekomen op computergebied, maar dat kun je op Internet veel sneller en beter te weten komen en het scheelt je weer zo'n 55 euro per jaar!
Het slechtste blad vind ik wel de PCM, dit blad heeft de minst uitgewerkte rapportages. Het beste blad met de meeste technische diepgang vind ik de CT (Computer Techniek) wat vroeger alleen in het Duits te krijgen was en sinds een aantal jaren ook in het nederlands wordt vertaald.

Zondag 13 Juli 2008 - 11:28:59

Italie, Peschiera del Garda.

Door: , , Categorie: Div

Hier in Italie is het 33 graden, in Nederland volgens Bwired 17.9 :-) Het weer is hier dus gewelding, met de familie, een parasol, laptop, smartphone, Ipod en een breedband Internetaansluiting kan ik het het hier de komende twee weken wel volhouden :-)

Woensdag 9 Juli 2008 - 00:37:31

Standby verbruik vanaf 2010 beperkt tot 2W

Door: , , Categorie: Tech

Ik ben al heel wat jaren bezig met het monitoren van apparatuur en hoeveel stroom ze gebruiken. Bij elke aankoop die ik doe bekijk ik vooraf de technische gegevens en hoeveel stroom het apparaat gebruikt als het actief, standbye of uit staat. Tot op de dag van vandaag vindt je deze gegevens vaak niet eens terug in de technische specificaties van het betreffende apparaat. Gelukkig worden bedrijven die producten ontwikkelen zich steeds meer bewust en proberen nu zo energiezuinig mogelijk te ontwerpen. Toch zijn er nog steeds veel apparaten die veel te veel stroom verbruiken terwijl dit eigenlijk niet hoeft, een kwestie van de juiste elektronische schakelingen ontwerpen.

Eindelijk worden er nu maatregelen genomen om het onnodige stroomverbruik van apparatuur sterk te verminderen.
Een voorstel van de EC om het stroomverbruik van apparatuur aan banden te leggen, is door de lidstaten goedgekeurd. Vanaf 2010 mogen huishoudelijke apparaten en pc's in de standby stand maximaal 2W verstoken.

De EU maakt in de nieuwe regels onderscheid tussen apparatuur met uitsluitend een standby indicator en een display. Zo mag bijvoorbeeld een televisie in sluimerstand maximaal 1W verstoken, maar een magnetron met een lcd klok mag 2W verbruiken. In 2013 moet het stroomverbruik bij dergelijke apparatuur verder zijn teruggebracht tot respectievelijk 0,5 en 1W, zo is in het zogenaamde Ecodesign regelement vastgelegd.

Nu de slecht ontworpen software (bijvoorbeeld MS Vista) nog aanpakken, ook die veroorzaken onnodig veel stroomverbruik van een computer. Dit zal waarschijnlijk nog heel wat jaren op zich laten wachten.

Dinsdag 8 Juli 2008 - 13:03:06

De meeste collega's kijken tegen me op :-)

Door: , , Categorie: Werk

Vandaag projectoverleg bij onze leverancier Atos Origin gebouwencomplex Papendorp in Utrecht. Ik kon het weer niet laten. Op de foto zie je van links naar rechts Jork de Kok, Gert Nijenhuis (nijntje), Rick de Riel (lonnie) en Robert Houtepen (Baines). Jork zit nog niet zo lang op het project voor hem hebben we nog geen bijnaam.

Woensdag 2 Juli 2008 - 23:56:57

De Slappe lach

Door: , , Categorie: Div

Geweldig als iemand de slappe lach krijgt! Deze video is dus echt lachen, mijn humor!
Een fragment uit een Belgisch televisie programma, of het nu echt is of niet maakt mij niet uit het blijft lachen.Dinsdag 1 Juli 2008 - 23:38:59

100 Miljoen UMTS gebruikers in Europa

Door: , , Categorie: Tech

Van de 100 miljoen heb ik er toch maar mooi 3 in gebruik, aangevuld met de snellere HSDPA optie :-)

Het aantal UMTS gebruikers in Europa is gestegen tot voorbij de grens van 100 miljoen. Dat blijkt uit een onderzoek van Informa.
De mijlpaal van 100 miljoen werd eind mei bereikt, zo'n vijf jaar na de start van het eerste UMTS-netwerk. Het totale aantal mobiele abonnees is 910,8 miljoen. De penetratie is zodoende 11,1%. Ofwel: iets meer dan een op tien Europeanen heeft een UMTS-abonnement.
In Centraal- en Oost-Europa is umts beduidend minder populair dan in West-Europa, hoewel Sloveni en Georgi wel goede cijfers laten zien.
UMTS wordt ook wel de derde generatie (3G) mobiele communicatie genoemd en is niets meer dan een stelsel van afspraken tussen aanbieders van verschillende mobiele netwerken. UMTS biedt een grotere verbindingssnelheid t.o.v. andere mobiele systemen.
Het eerste UMTS-netwerk ging in 2003 van start in Italie. In dit land heeft inmiddels 29% van de mobiele bellers een umts-abonnement, dat is hoger dan het Europese gemiddelde.

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs