Bwired Home Online home in the Netherlands

Zaterdag 31 Juli 2010 - 23:11:11

Bezineprijzen in Pune India

Door: , , Categorie: Verkeer

Toen ik onlangs in Pune India was, was dit de prijs voor 1 liter diesel.
36 Indian Rupee per liter komt neer op ongeveer 59 eurocent.

Zondag 25 Juli 2010 - 14:17:19

Nieuwe Plugwise Circles voor Bwired

Door: , , Categorie: Bwired

Ik ben een early adopter van het Plugwise energie management systeem, ik heb het systeem al vanaf begin 2008 draaien in het Bwired huis. Door de jaren heen heb ik eigenlijk nooit een Firmware upgrade uitgevoerd terwijl die er wel waren. Voornaamste reden waarom ik het niet gedaan heb is omdat het systeem bij mij goed draaide, dus de noodzaak niet echt aanwezig was. De laatste nieuwe firmware van Plugwise versie 2.29 had voordelen voor mij dus een mooie aanleiding om de firmware eindelijk eens te upgraden.

Een firmware upgrade is altijd spannend en bij Plugwise des te meer want deze upgrade wordt niet uitgevoerd door middel van een kabeltje aan de circles (pluggen) maar door de lucht! De 30 circles die ik in gebruik heb worden dus wireless voorzien van een nieuwe firmware.

Helaas is de firmware upgrade bij mij verkeerd gelopen en mijn gehele Zigbee netwerk met Circles was niet meer te bereiken! Van alles geprobeerd om de circles te herstellen maar ze waren death in the water.
Een mooie gelegenheid om eens bij Plugwise op bezoek te gaan, te kijken waar ze allemaal mee bezig zijn en om natuurlijk mijn probleem te verhelpen. Plugwise beschikt over een helpdesk en na een kort onderzoek kwamen we tot de conclusie dat ik een paar Circles had van het eerste uur met een hele oude Beta firmware die ook nooit geleverd was aan klanten.
Geen probleem voor Plugwise, links boven op de foto zie je mijn 30 Plugwise Circles, die worden voorzien van de nieuwste firmware versie 2.29. Het hele Bwired Plugwsie Systeem werkt nu weer als een zonnetje!

Door de jaren heen is de Plugwise hardware steeds weer verbeterd, het schakelen van de interne relais gaat veel sneller en ook is de meten nog preciezer geworden, ik zie nu zelfs dat mijn Receiver 0.2 Watt verbruikt als deze uit staat, dit was voorheen gewoon 0 Watt.

Ook de bijbehorende Source software wordt steeds voorzien van nieuwe functies, onlangs is de Webserver (Template Engine) volledig vernieuwd en kun je daar zelfs grafieken mee maken die je vervolgens weer gemakkelijk kunt integreren in je eigen website.
Je kunt ook een eigen XML bestand maken die je moet plaatsen in de RSS directory van de Plugwise webserver. Als je dit XML bestand vervolgens aanroept krijg je alle plugwise data zoals Current Usage, Day Usage, Total Usage, Circle status etc. retour.

Zo zijn er ook nog wat kleine dingen die beter kunnen in de source software: Het totaal- en dagverbruik wordt te traag aangepast, soms maar 1x per uur. Is de dag voorbij dan zie je nog een tijdje het dagverbruik van de vorige dag. Ik ben trouwens ook nog (steeds) bezig met mijn eigen driver waarmee ik direct het verbruik kan uitlezen en de Plugwise Circles kan schakelen.

Zaterdag 24 Juli 2010 - 16:23:54

My kind of fun!

Door: , , Categorie: Div
Maandag 19 Juli 2010 - 00:23:21

Iphone 4 nu al zwaar in de problemen

Door: , , Categorie: Tech

De nieuwe Apple Iphone 4 is nog maar net uit en nu al zwaar in de problemen!
De Antenne is heel innovatief in de rand (rondom) van de Iphone geplaatst.
Bij een bepaalde manier van vasthouden valt helaas het GSM signaal totaal weg en dus ook je gesprek! Dit is een major setback voor Apple die onlangs in beurswaarde concurrent Microsoft achter zich gelaten heeft. Hoe kan Apple zo stom zijn deze fout te maken, met de Iphone 3 was een van grootste klachten ook al het antennesignaal. Dan zou je toch denken; dit gaan wij als Apple in versie 4 zeker oplossen. Niets is minder waar, de Iphone 4 is nu eigenlijk nog slechter dan zijn voorganger.
De oplossing die Apple nu gekozen heeft is, dat iedereen een gratis beschermhoes kan krijgen, een soort condoom dus. Dit is echt een lachertje, als je een Iphone koopt wil je die natuurlijk laten zien en gebruik je geen lelijk onhandig beschermhoesje. Terugbrengen dus die Iphone 4! Voorlopig gebruik ik nog steeds mijn HTC HD2 met ontvangst en zonder condoom.
Deze youtube video geeft de fout en eigenwijsheid van Steve Jobs geweldig weer

Donderdag 15 Juli 2010 - 21:36:01

Snelheid XS4ALL verbinding Bwired te laag

Door: , , Categorie: Bwired

In mijn vorige blog kun je nog zien dat mijn ADSL Start van XS4ALL maar 2.6Mbit/s download had. Ik heb er nooit echt naar omgekeken omdat ik meerdere ADSL lijnen en Ziggo in gebruik had. Tijdens de snelheidsverhoging van Ziggo naar 80Mbit/s heb ik mijn router opnieuw moeten installeren en kwam zo ook toevallig op de site van XS4All. Hier stond genoemd dat mijn ADSL Start abonnement een standaard download van 8Mbit/s zou moeten hebben. Ik zit wel ongeveer 3 kilometer van de centrale af maar 2.6 of 8Mbit/s is wel een groot verschil.
Toch maar even een mailtje naar de helpdesk gestuurd om te vragen of dit wel klopt en of ze me toevallig niet overgeslagen hebben bij de laatste snelheidsverhoging.

Antwoord XS4ALL:
De afstand die u van de centrale af zit is ruim 3,6 km. Hier is maximaal 7 mbit over te ontvangen. Echter het huidige profiel staat op 3Mbit/s. De snelheid die u doorkrijgt komt dus goed overeen met de profielsnelheid. Ik hoop u zo voldoende te hebben geïnformeerd.

Mijn profiel (limiet) staat ingesteld op 3Mbit/s ?? Dat is raar, ik betaal toch echt voor een profiel van 8Mbit/s en als ik die snelheid niet haal is dat logisch gezien de afstand vanaf de centrale. Nog maar een mail gestuurd met de vraag mijn profiel op 8 te zetten.

Antwoord XS4ALL:
Ik heb uw verbinding ge-upgrade naar 6 mbit. 8 mbit is bij u niet haalbaar, vandaar dat ik uw profiel op 6 mbit gezet heb. De upgrade is binnen 3 uur actief. U zou dan duidelijk verschil moeten gaan merken. Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Klopt, ik merk het, mijn verbinding haalt nu 5.2Mbit/s Download. Maar waarom staat mijn profiel op 6Mbit/s? Natuurlijk weer een mail verzonden met die vraag mijn profiel op 8 te zetten, antwoord moet nog komen.

Dinsdag 6 Juli 2010 - 19:11:36

Ziggo verhoogt eindelijk de Internet snelheid naar 80Mbit/s

Door: , , Categorie: Bwired

Ze hebben wat eieren moet leggen bij Ziggo maar eindelijk is het dan zo ver. We hebben 80Mbit/s! Ziggo had onlangs beloofd de stap naar 80 over te slaan en direct naar 120 Mbit/s te gaan, dat is ogenschijnlijk niet gelukt. Wel heeft een heel groot gedeelte van het Ziggo klantenbestand de verhoging naar 80 Mbit/s gekregen, afhankelijk van je type aansluiting. Ik heb de snelste aansluiting van Ziggo en heb nu ongeveer 81.4 Mbit/s Down en 9.3 Mbit/s Up (klik op image). Bij dit soort snelheden maak je je niet druk over 1 Mb meer of minder
Ziggo geeft nu aan later dit jaar de snelheid te verhogen tot 120 Mbit/s. De meeste moeten, als ze volledig gebruik willen maken van de 120 Mbit/s een nieuwe router aanschaffen want de huidige (WAN) poorten op de router gaan maar tot 100 Mbit/s.

Wie had dit ooit kunnen denken, begin jaren 90 had ik, werkend bij de PTT als één van de eerste al toegang tot het internet m.b.v. van de browser Mosaic. Dit was voornamelijk tekst met hier en daar een plaatje en alleen te benaderen vanuit het intern PTT netwerk, inbelpunten waren er nog niet. Later hebben we jaren gebruik gemaakt van de irritant piepende telefoonmodems startend bij 300 Baud.
Met de Internetverbindingen die ik nu heb kan ik zeer snel browsen, downloaden, HD televisie kijken en nog belangrijker thuiswerken. Het "Nieuwe Werken" wordt steeds belangrijker en daarvoor heb je een stabiele en snelle internet verbinding nodig. Belangrijk hierbij is de upload snelheid van je verbinding, de meeste ADSL lijnen halen niet meer dan 1 Mbit/s Up wat niet echt lekker werkt. Met de upload snelheid van Ziggo van 9 Mbit/s Up werkt de thuiswerkplek (VPN) stukken sneller.

Ik heb ook nog een ADSL lijn van XS4ALL. Dit is een ADSL internet verbinding van 8 Mbit/s Down en 1 Mbit/s Up. Ik woon ongeveer 3 kilometer van de Centrale en het maximale wat ik uit deze verbinding kan halen is helaas maar 2.6 Mbit/s Down en 0.8 Mbit/s Up. Pak ik het duurste abonnement dan haal ik waarschijnlijk hooguit 7 Mbit/s Down, veel te weinig voor mij!

De twee Internetverbindingen, die ik nodig heb om het dataverkeer op Bwired.nl af te handelen komen samen in een VIGOR 2820 Dual WAN router. Met deze router kan ik de load, verkeer wat binnenkomt en naar buiten gaat verdelen over de twee verbindingen. Bijvoorbeeld: de Camera's op Bwired gebruiken veel upload dus die routeer ik standaard via de Ziggo verbinding (snelle upload) naar buiten. Ook bij eventuele storingen, komt trouwens zelden voor bij XS4ALL, kan de ene verbinding het verkeer van de andere overnemen.

Zie ook dit Blog.

Pieter Knuvers, www.bwired.nl

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs