Bwired Home Online home in the Netherlands

Woensdag 29 Augustus 2007 - 18:30:32

Files files en files

Door: , , Categorie: Verkeer

De vakantieperiode is weer bijna voorbij, na deze week barst het verkeer weer los. De vooruitzichten zijn zeker niet goed, de rest van het jaar zal het op 's Neerlands wegen een onvoorstelbare puinhoop gaan worden. Vandaag voor mij alvast weer een voorproefje, twee ongelukken op mijn route totaal zo'n 50 kilometer. Ik ben bezig met een Carputer waarmee ik onder andere de verveeltijd wat kan killen, ook kunnen ze thuis dan zien dat ik weer stil sta en dat het wat later wordt :-)


Woensdag 29 Augustus 2007 - 11:12:05

Ook mooi!

Door: , , Categorie: Werk

Kijk, ik ben altijd wel in voor een geintje. Mijn collega zegt altijd: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Om deze tekst op de EHBO koffer hebben we hartelijk moeten lachen, je zou maar eens doorverbonden worden met voicemail of je hebt geen telefoon bij de hand. Erger nog, je zou het slachtoffer eens zijn!
ps: Het telefoonummer heb ik gephotoshoped dus je kunt rustig bellen of je het koffertje mag gebruiken :-)
Woensdag 29 Augustus 2007 - 10:17:03

De koffieautomaat

Door: , , Categorie: Werk

Bij de koffieautomaat wordt wat afgeluld, voor dat we het projectoverleg in gaan altijd even een bakkie pakken. Vandaag Go NoGo overleg waar we moeten beslissen of we het aankomende weekend kunnen implementeren. Het beftreft hier het vervangen van een database machine inclusief een Oracle upgrade van versie 8.1.4. naar 10g. Het ziet er naar uit dat ik het aankomend weekend moet werken, foto hiervan volgt!
Maandag 27 Augustus 2007 - 12:31:08

Bokito bij de Kamperbinnenpoort Amersfoort

Door: , , Categorie: Werk

In de middagpauze gaan we meestal even lopen met een aantal collega's. Voor een aantal is het even aantikken van de oude Kamperbinnenpoort ondertussen een traditie is geworden. Door de poort zien we de Lange Straat, al in 1342 vernoemd, en 666 jaar later nog steeds de belangrijkste winkelstraat van Amersfoort. Deze poort is nog het enige bouwwerk dat resteert van de eerste stadsmuur. Je ziet op deze foto ook mijn collega Bokito enthousiast aan komen lopen, aan zijn shirt te zien is hij weer ontsnapt.

Maandag 27 Augustus 2007 - 08:43:07

Parkeer garage lol

Door: , , Categorie: Werk

Dit is mijn collega Jurgen die vaak zijn pasje kwijt is en deze ook pas gaat zoeken als hij het nodig heeft. Jammer dat ik nog geen video's kan uploaden want dan had je het gerommel en gestommel in de auto gezien.Ik heb regelmatig flink getoeterd maar ook dat help niet :-)

Vrijdag 17 Augustus 2007 - 11:37:29

Twee ADSL lijnen in load balance

Door: , , Categorie: Bwired

Voor het draaien van de Bwired site gebruik ik twee ADSL lijnen die ik in load balance heb gezet, deze twee ADSL lijnen gedragen zich dan eigenlijk als een. Door deze manier van stapelen met ADSL lijnen is mijn upload nu 2Mb. Op de foto zie je twee ADSL modems, een voor een ISDN (Digitale) lijn en een voor een PSTN (Analoge) lijn. De Dual Wan Load Balance router is een Pheenet BIG-L2/4 met alle denkbare netwerk opties.

Update 2-4-2009: Ik gebruik nu de vigor 2820VN als ADSL/VOIP loadbalancer.

Zaterdag 11 Augustus 2007 - 16:14:37

De Sint-Jan van 's-Hertogenbosch

Door: , , Categorie: Div

Vandaag kwam ik langs de Sint-Jan, de Bossche kathedraal van 115 meter hoog is bijna vanaf alle plekken te zien. De toren heeft maar liefst 59 klokken waarvan de grootste klok genaamd 'De Noteman' 5500 kilo weegt. Al meer dan 4 jaar worden er restauratie werkzaamheden uitgevoerd, hiermee is een bedrag van maar liefst 32 miljoen euro gemoeid. Het zal waarschijnlijk geen Hightec kerk worden :-)

Zaterdag 4 Augustus 2007 - 13:46:30

Oregon Scientific ultraviolet (UV) sensor

Door: , , Categorie: Bwired

Deze Oregon Scientific UVR128 sensor registreert de UV-niveaus die door de zon worden uitgestraald en stuurt die gegevens door naar mijn Domoticasysteem. UV-Graad 5 zoals op de foto zichtbaar is een gemiddeld UV stralings niveau (1-2 Laag, 3-5 Gemiddeld, 6-7 Hoog, 8-10 Erg hoog en 11-25+ Extreem) In combinatie met deze meter en andere sensoren kan ik onder andere ook bepalen of de zonneluifel open kan. Natuurlijk is het ook belangrijk te zien of je wel in de zon moet gaan zitten.


Vrijdag 3 Augustus 2007 - 12:18:57

Bwired in Conrad.nl nieuwsbrief

Door: , , Categorie: Bwired

Natuurlijk ben ik geabonneerd op de nieuwsbrief van Conrad en trouwens al heel wat jaren klant.
Conrad is in Europa de grootste aanbieder van elektronische producten.
Met ons assortiment van ruim 80.000 verschillende artikelen bedienen ze meer dan 14 miljoen klanten in heel Europa. Conrad doet ook veel op het gebied van Domotica en energiebesparing, zie de laatste nieuwsbrief over Domotica en waar ook een stukje over Bwired.nl in is geschreven.Donderdag 2 Augustus 2007 - 18:23:49

Linksys Gigabit netwerk

Door: , , Categorie: Tech

Vandaag wat achterstallig onderhoud op mijn eigen netwerk uitgevoerd. Mijn oude switch heb ik vervangen door een 8 poorts Linksys Gigabit switch. Mijn lokale netwerk draait nu op 1Gbps en dat maakt het intern uitwisselen van bestanden een heel stuk sneller. Mijn Netwerk Attached Drive (NAS) en Mediacenter werken ook op 1 Gbps, hier zijn de voordelen duidelijk merkbaar.


Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs