Bwired Home Online home in the Netherlands

Donderdag 28 Augustus 2008 - 17:30:00

Bwired op Twitter

Door: , , Categorie: Bwired

Ik zit al weer een tijdje op Twitter. Met twitter sturen gebruikers tekstberichten, zogenaamde tweets, van maximaal 140 karakters lang via SMS, email, IM, de Twitter website of via een Mobile applicatie als Tiny Twitter. Deze tweets worden getoond op je eigen Twitter pagina maar ook bij andere gebruikers die hebben opgegeven dat ze je willen volgen. Je kunt vergelijken met het versturen van SMS berichten maar dan naar een hele groep gebruikers en via Internet. Op deze manier kun je bijvoorbeeld gemakkelijk met elkaar in contact blijven, snel vragen stellen en op de hoogte blijven van elkaars bezigheden (social networking).
Nu heeft Twitter ook een Application Programming Interface, afgekort API. Met behulp van deze interface is het mogelijk vanuit een eigen applicatie Twitter berichten te lezen en versturen.
Zo ben ik eigenlijk op het idee gekomen mijn Home Automation (Domotica) systeem te voorzien van een Twitter interface. Voor alle events kan ik nu aangeven of er een Twitterbericht verstuurd moet worden, zo heb ik nu ingesteld dat als iemand aan mijn voordeur belt er direct een twitterbericht wordt verstuurd met een link naar de webpagina waar je diegene die aanbelt direct kunt zien. Dit is natuurlijk voor de fun en laat zien wat allemaal mogelijk is, ander voorbeeld: Op Twitter bepaal jij wie je berichten mag zien. Stel een groep samen van alleen familieleden en die kunnen op de mobile telefoon precies zien wat de status van het huis is. Staat de verwarming aan, wat is de temperatuur, wie heeft er allemaal gebeld, is er iemand thuis etc.
Mijn Twitterfeed kan je hier bekijken en natuurlijk kan je jezelf ook aanmelden om Bwired en anderen te gaan volgen.
Op het screenshot zie je een stukje van Twitter met wat berichten van Vincent Everts en Mark McCall.

Maandag 25 Augustus 2008 - 17:32:24

Plugwise op Bwired deel 2

Door: , , Categorie: Bwired

In april heb ik al eerder een Weblog geschreven over Plugwise een energy management systeem dat je inzicht in en controle over je energieverbruik geeft op stopcontact niveau. Plugwise heeft hiervoor een slimme plug ontwikkeld gebaseerd op Zigbee 2.4 GHz die je eenvoudig tussen het stopcontact en de stekker van een elektrisch apparaat kunt plaatsten. Iedere stekkerplug meet dan het energieverbruik en stuurt de gegevens draadloos naar een bijbehorende USB Stick in je computer, ook kan je aan en uit schakelen.
Uit mijn test is naar voren gekomen dat het product technisch goed werkt, de meetgegevens worden netjes verzonden naar de computer en het Mesh Zigbee netwerk doet technisch foutloos zijn werk.
Over de Plugwise (Source) software was ik minder tevreden en had hierover veel opmerkingen, het grootste probleem was wel het snel oplopend geheugen gebruik wat na verloop van tijd mijn computer liet crashen. Ook was de software compleet afgeschermd waardoor open connectivity (interfacing) met andere Domotica producten onmogelijk was. Mijn commentaar was niet voor dovemansoren, Plugwise heeft ondertussen alle major bugs opgelost en ook een webserver aan het programma toegevoegd. Met deze webserver kan je waar ter wereld ook het Plugwise netwerk monitoren en schakelen.
Mooier voor mij nog is dat ik nu vanuit mijn Bwired Domotica systeem met behulp van XML berichten de status van alle op Plugwise aangesloten apparaten kan opvragen. Op de screenshot hierboven zie je een voorbeeld en op de Bwired Plugwise pagina een volledig real-time uitgewerkt statusoverzicht met grafieken. Zo zie je bijvoorbeeld dat de wasmachine in volledige uit stand nog steeds 2.53 watt verbruikt en de magnetron uit 2.2 watt. De Plugwise software heeft hiervoor standaard een standbyekiller die dit probleem deels kan aanpakken, mijn systeem gaat echter verder en schakelt bijvoorbeeld de stroommisbruikers uit als het alarm ingeschakeld wordt en er niemand meer thuis is en weer aan in de andersom situatie! Ook kan ik een signaal, SMS of mailtje sturen als de was klaar is, de wasmachine verbruikt dan namelijk 6.5 watt (klaar niet in uit stand maar in standbye stand).
Al een beetje dol? ik nog lang niet! :-)

Vrijdag 22 Augustus 2008 - 20:22:15

Windows 7 requirements

Door: , , Categorie: IT

Microsoft heeft een aantal weken geleden een Blog geopend waar iedereen zijn zegje kan doen over de opvolger van Vista, Windows 7. Wat de meeste mensen in Windows 7 willen was voor mij al lang duidelijk, toch goed om te zien dat de meeste reacties op het blog te maken hadden met de snelheid. Bijna iedereen vindt Vista stroperig, alleen als je een state of the art machine hebt performt Vista goed. Strippen naar de core is wat Microsoft moet doen en aan de gebruiker zelf overlaten wat voor toeters en bellen ze willen installeren. Op deze manier krijg je een snel basis operating system wat ook op normale pc's goed werkt en daarbij ook nog veel minder stroom verbruikt.
Ik zit niet te wachten op nieuwe verzonnen features waar ik geen donder aan heb en die te veel van mijn resources claimen. Lean & Mean is mijn boodschap aan Steven Sinofsky die momenteel de ontwikkeling van Windows 7 trekt. Lever de toeters en bellen als additionele software of nog beter laat het aan andere software leveranciers over.
Schoenmaker blijf bij je leest, focus je op het operating system, weg met al die extra software gadgets en mogelijk wordt Windows 7 dan een succes!

Woensdag 20 Augustus 2008 - 17:34:16

Bwired op bezoek bij Loxx

Door: , , Categorie: Bwired

Vandaag was ik op bezoek bij Rob Roder en Nico van Kooi van Loxx remote control locking systems. Loxx maakt van elk deurslot op een gebruikersvriendelijke en betaalbare manier een elektrisch slot. Vervolgens is dit slot met een afstandbediening te bedienen, maar het is ook zeer geschikt om met allerlei domoticatoepassingen te worden aangestuurd. Hoe de Domotica interface er mogelijk uit kan komen te zien hebben we besproken.
In het Bwired huis zal ik dit slot gaan gebruiken. In combinatie met al mijn andere Domotica devices kan ik hier leuke dingen mee doen.
-Bij brandalarm en er is iemand thuis kan het slot automatisch worden geopend.
-Belt er iemand aan mijn voordeur die binnen moet dan kan ik via mijn GSM de deur openen.
-In de avond automatisch de deur op het nachtslot.
-Een leuke is ook 5 keer aan de voordeur bellen en deze gaat open :-)
De mogelijkheden zijn legio, verzin ze maar!
Het slot werkt op standaard batterijen (geen bedrading dus) en geeft ruim van te voren aan wanneer deze vervangen moeten worden. Ook kun je het slot voor verschillende toepassingen programmeren.

Zondag 17 Augustus 2008 - 12:36:24

2800 Watt aan Zonnepanelen

Door: , , Categorie: Tech

Helaas zijn dit niet zonnepanelen op het dak van Bwired maar van een van de buren op het plein. Een aantal dagen geleden zijn deze panelen, maar liefst 16 stuks geplaatst en wijzen direct naar het zonnige zuiden. Deze panelen van zo te zien 175 Wp per stuk hebben een totaal vermogen van 2800 Watt (16x175).
Een zonnepaneel levert in Nederland per 100 Wp op jaarbasis circa 85 kWh. Voor mijn buurman betekent dit dus op jaarbasis een opbrengst van ongeveer 2380 kWh, (16 panelen x 175 / 100 * 85). In mijn situatie is dit nog maar een derde van mijn totale stroom verbruik!
Zonnepanelen worden meestal via een inverter aan het elektriciteitsnet gekoppeld en sluizen de energie die niet wordt gebruikt terug naar het energiebedrijf. De elektriciteitsmeter loopt dus terug zolang in huis minder elektriciteit wordt gebruikt dan de zonnepanelen opleveren.
Ik ben wel benieuwd of hij subsidie heeft gekregen voor deze panelen waarvan de aanschafprijs tussen de 12 a 15.000 euro zal liggen. Onze huidige regering Jan Peter BalkenEllende is niet echt gul als het gaat om subsidie op zonnepanelen. De pas ingestelde subsidie is vergeleken bij de subsidie van 8 jaar geleden peanuts en de kans dat je er voor in aanmerking komt is heel klein en lijkt op een soort loterij. Nu de economie weer achteruit gaat zal de subsidie wel weer snel verdwijnen. Dit kabinet roept van alles over milieu, laat ons allerlei extra belastingen betaling die ze vervolgens ergens anders voor gebruiken!
Een ding is zeker, met of zonder subsidie, als de elektriciteitsprijzen zo snel als nu blijven stijgen wordt de terugverdientijd alleen maar korter!
Zie ook dit topic op mijn forum Forum

Als iemand Bwired wil steunen op het gebied van zonnepanelen en het rendement inzichtelijk maken dan hoor ik dat graag

Zaterdag 9 Augustus 2008 - 12:41:34

XD geheugenkaartje uit Bangkok

Door: , , Categorie: Tech

Vandaag kwam de door mij in Bangkok bestelde Olympus 2GB XD geheugenkaart binnen. Inclusief verzendkosten is dit kaartje nog steeds goedkoper dan welke aanbieding dan ook op Marktplaats. De bestelling heb ik gedaan bij Usb4All een webshop in Thailand die door een Nederlander wordt gerund. Je kunt gemakkelijk betalen via Paypal, een zeer handige betaalinstantie waar je creditcard gegevens beschermd worden en dus niet zichtbaar zijn voor de verkoper. De shop Usb4All heeft nog veel meer leuke gadgets en aanbiedingen ook staan alle prijzen in euros en zijn inclusief verzendkosten.
Voor je gaat bestellen via Internet buiten Europa moet je wel rekening houden met mogelijke inklaringsrechten die totaal kunnen oplopen tot wel 25% over het totale orderbedrag. Je kunt ook vragen aan de verkoper om de bestelling te verzenden als gift of er een ander waardebedrag aan toe te kennen.
Leuke enveloppen gebruiken ze trouwens in Thailand, verzonden via airmail duurde het ook maar 3 dagen.

Donderdag 7 Augustus 2008 - 21:06:01

Karper van 30 pond

Door: , , Categorie: Div

Deze week ben ik weer eens aan het vissen op karper en vanavond is het wachten beloond met een een mooie dikke dame van 30 pond. In de regen ben ik meer dan 20 minuten bezig geweest om deze dikke schubkarper binnen te halen en geloof me dat ze niet gemakkelijk te tillen is! Ik heb het geluk dat ik achter mijn huis kan vissen en automatisch een signaal krijg als ik beet heb :-)
De afgelopen weken heb ik regelmatig in Italie gevist en daar heb ik twee kopvoorns en een kleine karper gevangen, niets vergeleken met wat ik hier in mijn achtertuin vang, toch zit ik liever daar!

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs