Bwired Home Online home in the Netherlands

Zaterdag 29 Augustus 2009 - 18:59:05

Ziggo internet voor Bwired

Door: , , Categorie: Bwired

Al heel wat jaartjes wacht ik op de komst van glasvezel (high speed internet) in Den-Bosch. Omdat ik al mijn webservers vanuit huis draai en duizenden bezoekers per dag ontvang is vooral een snelle upload verbinding belangrijk. Maar door de kredietcrisis en het vallen van de beurs kan ik dat waarschijnlijk de komende jaren nog wel schudden! Overal lees ik dat glasvezelprojecten worden geannuleerd of op de lange baan worden geschoven, alleen nieuwbouw locaties krijgen wel direct glasvezel omdat daar alles toch nieuw aangelegd moet worden. Hier en daar zie ik dat er nog wat glasvezelprojecten lopen zoals bijvoorbeeld in Schijndel waar glasvezel naast het bestaande traditionele analoge netwerk wordt gelegd.
Maar helaas niet in Den-Bosch dus moet ik het al een hele tijd doen met twee ADSL lijnen van XS4ALL en Telfort. Bij XS4ALL heb ik een ADSL verbinding van 4Mb/s Download en 1Mb/s upload en bij Telfort 8Mb/s Download en 1Mb/s upload, alles bij elkaar een magere 2Mb/s upload die ik met behulp van loadbalancing voor mijn websites optimaal kan inzetten.
Dus geen glasvezel beschikbaar voor Bwired, is er een alternatief? ja kabelinternet van Ziggo of UPC. De kabelmaatschappijen kunnen namelijk met een veel mindere investering hun netwerk versnellen, vervangen of upgraden van de netwerkapparatuur is vaak al voldoende en dure graafwerkzaamheden zijn dus niet nodig. Met behulp van de nieuwe Eurodocsis 3.0-standaard kan in mijn geval Ziggo mij nu een internetverbinding aanbieden van 50Mb/s download en 5Mb/s upload.
Dus heb ik nu ook internet van Ziggo erbij, bij Speedtest kun je de exacte snelheden van je internet verbinding meten en in mijn geval is dat 47Mb/s down en 4.3Mb/s up (zie plaatje). Niet helemaal dus wat Ziggo heeft beloofd maar ik ben er tevreden mee en zeker met het vooruitzicht dat de snelheden eind dit jaar naar 80Mb/s gaan en in 2010 zelfs naar 120Mb/s.
De kabelmaatschappijen hebben mijn inziens op dit moment een behoorlijke voorsprong, ik ben erg benieuwd of glas dit nog inlopen.

Maandag 24 Augustus 2009 - 11:02:57

Op bezoek bij ouwe collega's

Door: , , Categorie: Werk

Vandaag op bezoek bij letterlijk en figuurlijk mijn ouwe collega's
Ger de Haan en Henk van der Lee ken ik al meer dan 25 jaar dus ik hoor zelf ook bij de (jongere) ouwe hap. Oude herinneringen ophalen over "de goede ouwe tijd" is iets wat we dan ook regelmatig doen.
Ger neemt binnenkort trouwens afscheid van KPN en gaat genieten van de voor hem nog geldende VUT regeling. Voor Henk en mij geldt dit helaas niet dus wij moeten waarschijnlijk nog heel wat jaartjes door in de IT wereld.


Woensdag 19 Augustus 2009 - 15:33:56

Nog even wat vissen aan het Lago di Ledro

Door: , , Categorie: Div

Aan het noorden van het gardameer ligt op ongeveer 20 kilometer afstand het Lago di Ledro.
Het contrast tussen Garda en Ledro is erg groot. Het Gardameer is 56km lang en 18km breed. Het is het grootste meer van Italië en vergeleken met het Lago di Ledro lijkt het eerder een zee dan een meer. Het Lago di Ledro is maar 3 km lang en nog geen 1.5 km breed. Om er te vissen is prachtig, mooi helder diep water en het is er erg rustig. Helaas niets gevangen, ik heb er ook maar 1 uur gezeten, ik werd vriendelijk weggestuurd omdat ik blijkelijk een vergunning nodig had. In Nederland heb je dan direct een prent, Italie is gelukkig nog niet zover :-)

Mijn afgelegde route van vandaag is ook te zien via Bwired track & trace op googlemaps.

Woensdag 19 Augustus 2009 - 11:15:02

Picture Weblog vanaf de Monte Baldo Italie

Door: , , Categorie: Div

Vandaag zijn we de Monte Baldo op gegaan, de kabelbaan die ons naar 1850 meter boven het Gardameer brengt ligt vlak bij ons hotel in het plaatsje Malcesine. We waren er om al 9.00 uur dus de wachttijd viel mee, ongeveer 30 minuten. Het Gardameer wat ongeveer 56 kilometer lang is wordt op deze hoogte heel klein!
Boven op Monte Baldo had ik nog net een GPRS signaal en daarmee heb ik deze Picture Weblog verzonden naar de Bwired server.
De afgelegde route van vandaag is ook te zien via Bwired track & trace op googlemaps.

Vrijdag 14 Augustus 2009 - 13:03:34

Val di Sogno

Door: , , Categorie: Div

Nog zeven dagen van dit uitzicht genieten en dan weer "back to work". Val di Sogno ligt direct onder Malcesine aan het noorden van het gardameer. Het mooie van dit gedeelte van het meer zijn de hoge bergen die direct grenzen aan het meer. Zo ligt de Monte Baldo (1850 meter) direct achter mijn hotel. In het zuiden van het gardameer is het bijna plat en veel toeristischer. Een nadeel is weer dat het sportvissen hier wel een stuk slechter is dan in het zuiden, het lijkt er sterk op dat de nog overgebleven vissen daar naar toe trekken.

En hier kun je onze afgelegde route zien op googlemaps van Peschiera naar Val di Sogno (Bwired Track & Trace).

Zondag 9 Augustus 2009 - 20:39:50

Bardolino aan het Lago di Garda

Door: , , Categorie: Div

Vanavond ijs eten bij een van de bekenste ijstenten aan het Gardameer "Gelateria Cristalla Bardolino". Het ijs is zeer goed maar de bediening is al jaren zwaar klote, trek er rustig een uurtje voor uit! Gelukkig is het uitzicht mooi.
Deze weblog (foto en tekst) is trouwens in 1 upload vanaf mijn HTC HD verzonden naar mijn Bwired webserver en wordt dan ook direct getoond. Samen met een Chinese programmeur heb ik dit nieuwe Windows Mobile programma ontwikkeld. Ik ben van plan dit programma samen met hosting als freeware beschikbaar te stellen, iedereen kan dan met zijn Windows Mobile phone (gsm) een eigen picture weblog zoals deze maken. Stay tuned, more to come.

Ciao

Zaterdag 8 Augustus 2009 - 23:46:50

Energie verspillen ook in Italie

Door: , , Categorie: Energieverspilling

Diegene die regelmatig mijn
blog lezen hebben waarschijnlijk de foto's van allerlei soorten van Eenergieverspilling wel voorbij zien komen.
Op dit moment verblijf ik in Italie en ik breng natuurlijk geen nieuws als ik vertel dat het hier net zo is als in Nederland. In dit restaurantje in Peschiera kun je heel lekker eten en de sfeerverlichting maakt het erg gezellig :-)
Ik blijf het onvoorstelbaar vinden dat we op deze grote schaal energie verspillen en er ogenschijnlijk niets aan kunnen doen!

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs