Bwired Home Online home in the Netherlands

Dinsdag 31 Augustus 2010 - 22:58:01

De Beurs Domotica & Slim Wonen 2010

Door: , , Categorie: Bwired

Op 17 en 18 november 2010 gaat wederom de Beurs Domotica & Slim Wonen van start in het Evoluon te Eindhoven.
De Beurs Domotica & Slim Wonen is in 5 jaar tijd uitgegroeid tot het jaarlijkse trefpunt voor slimme technologische toepassingen en diensten voor de Woon-, Leef & Zorgomgeving.

Op 17 en 18 november 2010 zijn Communicatie, Zorg & Alarmeren, Veiligheid, Entertainment & AV, Comfort, Verwarmen & Koelen, Telemedicine, Energiemanagement, Infrastructuur en Netwerken de belangrijkste thema's in het Evoluon te Eindhoven.

Dit jaar heb ik weer een groot aantal vrije entreekaarten gehad van de stichting Smarthomes, organisator van dit event.

Op 18 november ben ik natuurlijk ook weer op de beurs te vinden en zullen veel leden van mijn Domotica forum er ook zijn. Dit jaar zal de groep waarschijnlijk weer groter zijn want het forum telt nu 1770 leden terwijl dit vorig jaar nog 1210 was en in 2008 620.
Als je mijn weblog regelmatig leest en meer wil kennismaken met Domotica of de forumleden dan kun je me een mail sturen voor een vrijkaart (waarde 35 Euro).

Zie hier een video-impressie van vorig jaar gemaakt door Rob Bartol van omroep Brabant, die Domotica begint te snappen

Woensdag 25 Augustus 2010 - 16:44:14

RFID in liften hotel Lago Ulm

Door: , , Categorie: Bwired

Vandaag ben ik in Hotel Lago in Ulm Duitsland. Hotel Lago is een nieuw trendy hotel waar het gebruik van Domotica ver is doorgevoerd.
Alle standaard domotica zaken zoals besturing van de lichten, jaloezieën, airco en deursloten zijn in de kamer aanwezig.
Iets wat ik nog niet gezien had is RFID in de liften. Met de keycard waarmee je toegang hebt tot je kamer moet je ook de lift bedienen. Je kunt in de lobby gewoon in de lift stappen alleen werkt de lift pas als je de keycard voor de RFID reader (foto) hebt gehouden. Als je weer met de lift naar beneden (lobby) wil dan hoef je de keycard niet meer te gebruiken. Hier is over nagedacht en ook een stuk veiliger voor de hotelgasten.

Dinsdag 17 Augustus 2010 - 11:15:18

De Kever in Gardaland Italie

Door: , , Categorie: Div

Hij is er nog steeds, de Volkswagen Kever in Gardaland Italie.
Hij is wel veranderd in 3 jaar tijd, zie hier de foto van Juli 2007 toen wij ook in Gardaland waren.
In 2007 was de kever toch mooier, waarschijnlijk moet Gardaland ook bezuinigen. Dit was trouwens ook te zien aande entreeprijzen die nu 35 euro per persoon zijn. Dit is op zich wel een normale prijs die te vergelijken is met andere pretparken in Europa, Maar er zat een addertje onder het mooie gras van gardaland. De wachtrij voor bijna iedere attractie is minimaal 80 minuten. Zoals alle andere parken heeft ook Gardaland fastpasses waarmee je bijna direct een attractie in kunt op afgesproken tijden. Bij Gardaland moet je daar echter 12 Euro per persoon voor betalen en daar kom je eigenlijk pas achter als je binnen bent.
Je moet dan weer 30 minuten in de rij staan en moet je vervolgens nog kiezen tussen een Family- of Thrill fastpass, dus kun je nog steeds niet overal in. Wil je wel overal in dan kost het je 24 Euro extra. Fastpasses moeten gewoon gratis zijn. De Italianen waren zelf ook Not Amused over deze Gardaland Maffia praktijken.
Ook waren er bijna geen speciale Fastpas ingangen, je moest naar binnen waar je normaal naar buiten komt, kun je de puinhoop voorstellen!

Verder was het natuurlijk wel een geweldige dag voor de kids en ging dit blog eigenlijk over de Kever van Gardaland

Zondag 15 Augustus 2010 - 17:30:28

Onweer aan het Gardameer

Door: , , Categorie: Div

Op dit moment zijn we weer aan het Lago di Garda in het noorden van Italie en wel exact hier. vandaag goed weer gehad, echter kan het weer aan het gardameer snel omslaan. Zo ook vandaag, binnen 10 minuten barst het onweer los. Hagelstenen van ongeveer 5 centimer komen dan ook regelmatig voor, gelukkig niet vandaag.
Ik vind dit geweldig om te zien omdat wij in Nederland dit soort onweer niet kennen. Ik ga op mijn balkon zitten, maak foto's en geniet van dit schouwspel. En als het hier bliksemt dan zijn het bliksemschichten die bijna iedere seconde het meer verlichten. De bijbehorende donderslagen, zijn soms zo hard dat alles in je hotelkomer trilt!
Deze foto is van het opkomend onweer vanaf de overkant van het Gardameer bij Brenzone.

klik op de foto voor een grotere versie.

Zondag 8 Augustus 2010 - 12:35:28

Apple Ipad mee op vakantie

Door: , , Categorie: Bwired

Vorig jaar was dit mijn ideale vakantie; zon, goede parasol, water, rust, computer literatuur en een laptop. Iedereen die me een beetje kent weet dat ik niet zonder gadgets op vakantie ga. Dit jaar heeft de stapel boeken plaats gemaakt voor de Apple Ipad 64 3G. Voor het besturen van mijn huis (Domotica) heb ik de afgelopen jaren al heel wat touchscreens mogen proberen, veruit de meeste waren het net niet!
De Ipad is andere koek! Hoe flikt Apple het toch elke keer van die innovatieve producten te maken die dan ook nog eens bijna feilloos werken. De look en feel is geweldig, het touchscreen is de beste die ik ook heb gezien. Het virtueel toetsenbord werkt zeer prettig en zelfs ik kan er behoorlijk snel op typen. Battery life is meer dan 10 uur, zelfs bij gebruik van Wifi of 3g. Ik heb mijn Ipad uit Duitsland omdat ik niet kon wachten
Mijn Internet Data GSM kaartje heb ik kleiner moeten maken omdat de Ipad alleen het nieuwe formaat Microsim slikt. Je kunt de Microsim nu gemakkelijk bestellen in Nederland maar als je een bestaande Sim hebt kun je deze met een goede schaar op maat knippen.

Natuurlijk is de Ipad ook geweldig als reader te gebruiken. normaal heb ik een stapel boeken en tijdschriften bij. Dit keer dus niet, ik heb alle bladen zoals PCM, CT, CPU en IPAD magazine kunnen downloaden en lees het nu (gratis) op mijn Ipad.

Natuurlijk heeft de Ipad ook nadelen, geen Flash wat ik eigenlijk toch niet echt mis. Het grootste nadeel is wel Itunes. Met Apple Itunes, die op een aparte pc geïnstalleerd moet worden kun je bestanden, foto's en films etc. overzetten op je Ipad. Dit hele proces is is erg omslachtig. Waarom zit er geen USB poort op dit apparaat en doe er dan ook gelijk een camera bij. Marketing truc, de volgende versie Ipad zal dit allemaal krijgen, dan kan Apple er weer miljoenen verkopen en staat de mijne op marktplaats.

Waarom wordt door Apple de Ipad zo gesloten gehouden, kost mij weer een uurtje om de Ipad te hacken, via de Ipad Wifi een netwerkshare op de Ipad te creëren om zo vervolgens bestanden te kunnen overzetten. Downloaden van bestanden via een pagina op Ipad Bwired gaat trouwens ook bijzonder goed.

Al met al, ik gebruik de Ipad nu meer dan 1 maand en ben er nog steeds reuze enthousiast over.

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs