Bwired Home Online home in the Netherlands

Vrijdag 28 September 2007 - 15:18:35

Tuinmannen op de Bwired webcam

Door: , , Categorie: Bwired

Het is weer tijd om de tuin winterklaar te laten maken. Het Klopt, ik heb geen groene vingers en eerlijk gezegd kan ik mijn tijd wel beter besteden! De camera's registreren feilloos als er bewegingen zijn op mijn perceel. Met kaders kan ik precies aangeven welke delen de camera moet bewaken, de beelden worden opgeslagen op harddisk en mijn Domotica-systeem meldt mij de events automatisch.

Dinsdag 25 September 2007 - 18:30:39

Masterclass Domotica bij LogicaCMG

Door: , , Categorie: Bwired

Ik had een uitnodiging ontvangen van Heino Peters, de godfather op het gebied van Domotica en auteur van het boek Domotica om deze masterclass bij te wonen. Heino in het dagelijks leven Manager Technical Software Engineering bij LogicaCMG te Eindhoven, heeft op deze avond aan de hand van zijn boek uitleg gegeven hoe je een Domotica systeem kan opzetten. Ik heb voor het verschijnen van zijn boek ook de eer gehad het te mogen reviewen. De sessie was druk bezocht, weer veel nieuwe contacten gemaakt. Kortom een een zeer interessante Domotica avond for us geeks

Zondag 23 September 2007 - 12:36:15

Hercules C-130, Vliegbasis Soesterberg

Door: , , Categorie: Div

Als ik vanuit Amersfoort naar huis rij kom ik langs vliegbasis Soesterberg. Regelmatig zie ik de F16's of Chinook transporthelikopters zeer laag over komen. Zo ook vandaag vlogen twee Hercules C-130 transportvliegtuigen zeer laag over de A28. Jammer dat een camera niet echt kan vastleggen wat het menselijk oog daadwerkelijk ziet. Klik op de foto dan zie je de vier motorige Hercules net boven het dieren viadact. Wat ik zag was 1000x indrukwekkender :-)


Zondag 23 September 2007 - 08:40:50

2e implementatie poging

Door: , , Categorie: Werk

Hier is het vervolg van van de picturelog van 2 September 2007. Drie weken later is het ons dan toch gelukt, het uitrollen van een major upgrade van een Workflmanagement met meer dan 2500 geregistreerde gebruikers. De Oracle database is van versie 8.1.4. naar 10g gegaan en de database server (Wildfire) vervangen door een nieuwe SUN machine. Maandag gaan 1100 concurrent users dit nieuwe platform gebruiken, de ultieme test komt dus nog :-)Zaterdag 22 September 2007 - 17:14:52

Metropolis Antwerpen

Door: , , Categorie: Div

Een paar keer per jaar gaan wij met vrienden naar de film. Nee niet in Nederland, in brabant heb je niet echt goede film theaters. Daarom gaan wij naar Metropolis in Antwerpen, mega veel zalen met grote schermen en perfect THX geluid. Ook belangrijk is dat je daar je plaats kan reserveren. Wij reserveren dan altijd een Twin Seat, een soort cocoon couch voor 2 personen waar je mega comfortabel in zit. Je kan er dus goed eten en daarna geweldig comfortabel film kijken, een echte aanrader!


Woensdag 19 September 2007 - 17:53:49

Xanura CTX35 X10 Controller

Door: , , Categorie: Bwired

De XANURA CTX35 (gelijk aan TI203) is een universele seriele data-interface die het mogelijk maakt om X10 signalen te verzenden en ontvangen over het 230 Volt netwerk, vanuit apparatuur zoals een PC, microprocessor of een PLC via een potentiaal vrij en galvanisch gescheiden serile aansluiting. Mijn zelf geschreven Driver voor dit apparaat is eindelijk klaar, het was geen gemakkelijke klus, de CTX35 is een goede X10 Controller echter niet eenvoudig van opzet. Ik kan nog wel wat verbeteringen verzinnen!

Maandag 17 September 2007 - 11:44:28

Nefit Service tool Opentherm interface

Door: , , Categorie: Bwired

Ik heb de hand weten te leggen op een Opentherm Nefit Service Tool. Deze interface die ik direct op mijn verwarmingsketel type smartline HRC24/CW4 kan aansluiten communiceert draadloos (via infrarood of bluetooth). Je kan de status uitlezen van de belangrijkste componenten, de ketelhistorie en doorgaans wat de oorzaak is van een storing. Kortom alles kan ik uitlezen maar ook instellen. Nu ben ik bezig het opentherm communicatie protocol te hacken zodat ik de interface met eigen software kan aansturen, de software van Nefit is bagger!

Dinsdag 11 September 2007 - 21:43:52

Eerste weblog foto verzonden met HSDPA van KPN

Door: , , Categorie: Bwired

Wat is dit nu weer voor foto, klopt! Het leuke is echter dat deze foto direct is verzonden vanaf mijn nieuwe Samsung I600 PDA mobiel. Deze GSM heeft een flat fee KPN UMTS / HSDPA abonnement. Met HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) heb ik nu een download snelheid van maar liest 1.8 Mbit/s en een upload van 384 kbit/s. Deze foto stond zeer snel op mijn weblog. Moet nog wat sleutelen aan de software want de directe auto upload naar de Bwired server gaat nog niet altijd goed.


Vrijdag 7 September 2007 - 12:41:05

Gas, Water en Stroom verbruik automatisch meten

Door: , , Categorie: Bwired

Al heel wat jaartjes meet ik automatisch het verbruik van mijn gas, stroom en water (Smart Metering). Het wordt tijd de oude 1-Wire sensors te vervangen door een nieuwe die ook direct de gemeten waarde draadloos naar mijn Domotica systeem kan verzenden. Dit apparaatje, de RFXpulse meter van RFXcom heeft drie ingangen (Gas Licht en Water) waarop verschillende sensors zoals de CNY70 kan worden aangesloten. De CNY70 straalt een piepklein lichtsignaaltje uit die bij reflectie terug ontvangen wordt. De meeste gasmeters hebben een spiegeltje in het laatse getal 6 wat gebruikt kan worden voor deze meting.

Zondag 2 September 2007 - 18:21:35

Zondag 2 september 2007 - 18:21:35, daar zitten we nog steeds!

Door: , , Categorie: Werk

12 uurtjes later zijn we niet zo fris meer en erger nog we hebben ons doel niet bereikt :-(. Het online gedeelte van de applicatie werkte als een speer op de nieuwe Database en machine echter de Batch programmatuur wilde maar niet lekker kletsen met de 10G database. We hebben concols over de hele wereld gevoerd met mensen van Microfocus, de Cobol compiler die wij gebruiken, over een mogelijke oplossing. Het mocht echter niet baten om 20.00 hebben een NoGo afgegeven en alles moeten terugdraaien.


Zondag 2 September 2007 - 07:11:31

Zondag 2 september 2007 - 07:11:30, daar zitten we dan.

Door: , , Categorie: Werk

Fris zitten we hier met zijn allen al om 7.00 uur in Amersfoort. Doel: het uitrollen van een major upgrade van een Workflmanagement met meer dan 2900 geregistreerde gebruikers. De Oracle database gaat van versie 8.1.4. naar 10g en de oude database server (Wildfire) vervangen door een nieuwe SUN machine. Het komt niet vaak voor dat we dit soort werkzaamheden moeten uitvoeren, hooguit twee keer per jaar.
Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs