Bwired Home Online home in the Netherlands

Dinsdag 30 September 2008 - 22:02:39

Microsof Visual Studio 2010

Door: , , Categorie: IT

De opvolger van Visual Studio 2008 is aangekondigd door Microsoft. In een steeds sneller tempo worden door Microsoft nieuwe versies ontwikkeld. Nu al is Microsoft van plan versie 2010 in het gelijknamige jaartal te lanceren, we weten natuurlijk allemaal dat we de planningen van Microsoft met een flinke korrel zout moeten nemen, maar toch.
Weer ben ik niet echt blij met de kant die Microsoft op gaat met de Visual Studio, Microsoft wil het nu voor projectleiders, architecten, programmeurs en testers gemakkelijker maken om samen binnen dezelfde omgeving aan applicaties te werken. Je ziet al dat de programmeur niet meer op de eerste plaats staat, nu worden er ook al projectleiders bij betrokken, alsof ze daar al niet genoeg last van hebben :-) Ik snap de filosofie van Microsoft wel alleen ben ik bang dat de tool behoorlijk log gaat worden. Hopelijk stoppen ze dit soort features alleen in de Teamplayer versie. Buiten al de overhead komen er nieuwe debug- en testtools beschikbaar, onder andere een module die ontwikkelaars aangeeft welke stukken van een applicatie getest moeten worden nadat nieuwe code is toegevoegd, en een zogenaamde Black Box die bijvoorbeeld een filmpje schiet van de draaiende software waarmee de oorzaak van bijvoorbeeld een crash gemakkelijk kan worden opgespoord. Lastig of niet te reproduceren bugs zouden zo tot het verleden moeten behoren.
Ik wacht in spanning af!

Dinsdag 30 September 2008 - 09:41:50

Rise and Shine!

Door: , , Categorie: Bwired

Lachen :-)
Vanochtend om 7:15:49 hangt de vrolijke stukadoor uit Belgie al weer aan de bel en dat terwijl hij al 1 uur onderweg is geweest! Het duurde slechts 57 seconden voor ik de deur open had, niet echt slecht als je pas 4 uurtjes in je bed ligt.

Maandag 29 September 2008 - 21:41:50

Domoticafreaks op bezoek bij Lennart

Door: , , Categorie: Bwired

Dit is de meterkast van Lennart, een van de leden van Domiticaforum Europe waar we met een heel clubje Domoticageeks op bezoek waren. Lennart heeft zijn huis fantastisch ingericht met veel RGB ledverlichting die voornamelijk als Mood-verlichting (stemmingsverlichting) wordt gebruikt, alles natuurlijk aangestuurd m.b.v. Domotica. Lennart heeft ons een rondleiding gegeven door zijn huis en begon bij de meterkast, van boven zeer netjes en van onder nog een rommeltje. Hier moest ik even een foto van maken met mijn HTC, de Bwired meterkast is trouwens niet anders :-)
Het was een hele interessante en gezellige avond waar we veel Domotica ervaring hebben uitgewisseld. De volgende meeting zal plaatsvinden op de Domoticabeurs in het Evoluon op 20 november 2008.

Maandag 29 September 2008 - 16:38:20

De stukadoor is binnen

Door: , , Categorie: Bwired

De stukadoor kan Domotica wel waarderen en drukt vrolijk op de voordeurbel, gelukkig werken ze wit vandaag :-) De muren in de Gameroom zijn weer strak en kan binnenkort in gebruik genomen worden.Zondag 28 September 2008 - 23:55:26

Bwired heeft nooit genoeg stopcontacten

Door: , , Categorie: Bwired

Zoals jullie waarschijnlijk al weten ben ik aan het verbouwen. Vandaag heb ik de elektra afgerond want morgen komt de stukadoor in actie. Ik heb er altijd te weinig dus hier in het hoekje bij het raam heb ik verschillende contactdozen gemaakt die ik multi inzetbaar kan gebruiken. Vanuit het centrale aansluitpunt in het plafond, waar trouwens 38 aders elkaar ontmoeten :-) heb ik hier Fase, Nul, Aarde en een Schakeldraad naar toe gebracht. Op deze manier kan ik hier permanent 230 volt als ook geschakeld 230 volt gebruiken. Geschakeld 230 volt is handig als je bijvoorbeeld een lampje op de contactdoos wil aansluiten, deze gaat dan gelijk aan als je de lichtschakelaar in de kamer gebruikt. De twee contactdozen op de haakse muur vallen achter de gordijnen (uit het zicht) en gebruik ik voor stroom voor de Harrison elektrische gordijnen en de LED buitenverlichting. Achter alle contactdozen komen natuurlijk ook Xanura X10/A10 schakelmodules waarmee ik alles via mijn Domoticasysteem automatisch kan bedienen. Vlak boven de grond heb ik nog twee contactdozen gemaakt die ik kan verbinden met de contactdozen boven of met de ringleiding die over grond loopt, zo kan ik deze contactdozen ook gebruiken voor netwerk, camera's, sensors of kabeltelevisie.
En dit is dan nog maar een hoekje van de kamer, ik zal jullie de rest maar besparen :-)

Donderdag 25 September 2008 - 23:38:11

Synology 207+ Netwerkschijf

Door: , , Categorie: Bwired

Onlangs heb ik een Blog geschreven over Network Attached Storage. Tijdens het schrijven van dat Blog gebruikte ik nog de Western Digital World Edition met een capaciteit van 1TB (1000GB) en een Gigabyte LAN aansluiting. Deze netwerkschijf (NAS) heb in ondertussen vervangen door de Synology 207+. De 207+ van Synology heeft heel veel features en verbruikt weinig stroom. De 207+ kan twee harddisken kwijt van maximaal 1TB (1000GB) per stuk. Ik heb er nu twee Western Digital 1TB Green Power Harddisk type WD10EACS in zitten.

Je kan het zo gek niet bedenken of dit apparaat kan het:
- Download station voor Emule, Bittorrent en Nieuwsgroepen.
- Draaien van verschillende webservers.
- Fotoserver (deel je foto's op het internet).
- Blog, maak je eigen weblog.
- Raid opties
- Itunes server
- Mediaserver
- Verschillende backup methodes
- hybernating bij idle (10 watt)

Zo zijn er nog veel meer functionaliteiten die je allemaal kan bedienen met behulp van een intuitief op Ajax techniek gebaseerde gebruikersinterface. Ook kan je zelf features maken of aanpassen, hier is al een hele Synology Community mee bezig. Goed voor het stroomverbruik is ook dat de schijven zichzelf uitschakelen als ze niets te doen hebben. Ik heb veel vergelijkbare Netwerkschijven bekeken, deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Toch een paar minpuntjes, de ventilator maakt te veel herrie, dit kan veel beter. Ook de snelheid van de webserver zou wat sneller mogen. Dit soort Linux netwerkschijven met veel functionaliteiten en die ook nog eens weinig stroom verbruiken worden steeds populairder.

Zaterdag 20 September 2008 - 00:12:22

Verbouwing bij Bwired

Door: , , Categorie: Bwired

Op dit moment wordt het Bwired huis verbouwd, de inpandige garage wordt speel- computerkamer voor de kids en er wordt aan de zijkant van mijn huis een stuk aangebouwd. De verbouwing heb ik helemaal uitbesteed aan een bouwbedrijf op de elektra na natuurlijk, dit doet pappie altijd zelf :-)
In de speelkamer komt netwerk, kabel TV, Xanura, elektra, alarm, motionsensors, temperatuur meting, (led)verlichting, elektrische gordijnen en een camera. Het is dus wel duidelijk waarom ik op deze foto zo onder de stof zit, ik heb heel wat sleuven moeten maken waar de stukadoor niet blij mee zal zijn :-) Gelukkig grenst de meterkast direct aan deze kamer dus het was relatief simpel (35cm dikke muur) vier 18mm gaten te boren vanuit de meterkast, alles natuurlijk met PVC buizen netjes uit het zicht afgewerkt op inbouwdozen. Op foto zie je dat ik net een contactdoos heb geboord voor de (hotel) lichtschakelaar naast de nieuwe doorgang vanuit de hal.

Vrijdag 12 September 2008 - 23:39:55

De Beurs Domotica & Slim Wonen 2008

Door: , , Categorie: Bwired

Op 19 en 20 november 2008 gaat de Beurs Domotica & Slim Wonen weer van start in het Evoluon te Eindhoven. Op deze domoticabeurs met meer dan 130 stands en verschillende lezingen ben ik natuurlijk ook te vinden. Nee, nog niet achter een Bwired standje maar gewoon als bezoeker :-)
Het Domotica wereldje is nog steeds redelijk klein en bijna iedereen kent elkaar. Net als vorig jaar heb ik ook nu weer vrije entreekaarten gehad van de stichting Smarthomes, organisator van het event. Onder de leden van mijn Domotica forum is al veel interesse en zullen we net als vorig jaar elkaar weer ontmoeten. Dit jaar zal de groep waarschijnlijk flink groter zijn want het forum telt nu 620 leden waarvan er een aantal fanatieke Domotica geeks zijn.
Als je mijn weblog regelmatig leest en wat meer wil kennismaken met Domotica dan kun je me een mail sturen voor een vrijkaart (waarde 35 Euro) voor deze grootste Domotica beurs van Nederland.

Dinsdag 9 September 2008 - 23:53:56

Oregon Scientific THC138 wireless temperatuur sensor

Door: , , Categorie: Bwired

De Oregon Scientific THC138 is een handige temperatuurmeter met een externe sensor (3 meter). Deze sensor zend om de minuut de temperatuur op 433MHz uit. Normaal is deze sensor bedoeld om samen te werken met een Oregon weerstation echter ik gebruik hem anders. Jaren geleden heb ik al delen van het Oregon protocol vertaald naar leesbare tekst. Met de komst van de RFXCOM receivers is het Oregon protocol helemaal gekraakt :-)
In combinatie met de RFXCOM 433MHz ontvanger kun je deze (of meerdere) sensor dus ook ontvangen en gebruiken voor je Domoticasysteem. Het handige van deze temperatuurmeter met aparte sensor is dat je deze kan gebruiken voor bijvoorbeeld het meten van de water temperatuur, (vloer)verwarming in en uit, ijskast en vriezer. Ook kun je direct ter plekke de temperatuur op het LCD schermpje kan aflezen. In het Bwired huis heb 6 van deze sensors in gebruik voor bovengenoemde zaken.
Jammer dat deze sensor nog niet in Nederland te verkrijgen is, ik heb ze daarom in Engeland moeten bestellen.

Maandag 8 September 2008 - 06:31:53

Hoe staat het nu met de benzineprijzen

Door: , , Categorie: verkeer

Op 22-10-2007 stonden de bezineprijzen nog op 1,47 per liter (Blog). Een kleine 11 maanden later staat de prijs op bijna 1,60. Deze verhoging van bijna 10% zal zoals gewoonlijk weer in de schatkist verdwijnen. Leuk detail op het plaatje, recht boven zie je dat je niet kunt betalen met biljetten van 200 en 500 euro. Als de prijzen echter op deze manier blijven stijgen :-)


Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs