Bwired Home Online home in the Netherlands

Zondag 25 September 2011 - 16:03:33

KIOSK Release 25 geïmplementeerd

Door: , , Categorie: Werk

Prachtig weer dit weekend en ik moest werken, niet erg als alles goed gaat. Dit is al weer release 25 voor de applicatie KIOSK en sinds we samenwerken met Cognizant is dit 5e release die zonder noemenswaardige problemen in productie is gegaan. Het is nog even afwachten want maandag is de vuurdoop als meer dan 1000 gebruikers er mee aan de slag gaan.

Ik heb veel ervaring in offshoring, werk al een jaartje of 7 met Indiërs bij verschillende leveranciers en ben 5 keer in India geweest. Tot 2 jaar geleden was ik erg sceptisch m.b.t. offshoring, veel projecten haalde het niet of liepen gruwelijk uit budget.
Sinds ik met Cognizant samenwerk is dat anders, ik hanteer niet meer de aanpak van over de schutting gooien maar van actief samenwerken. Als je met een klein clubje die de kennis heeft de boel aanstuurt vanuit een frontoffice kun je wel degelijk het gewenste resultaat halen. Een goede leverancier is wel belangrijk, Cognizant is een pro actieve club, die soms ook fouten maakt, maar het gaat erom hoe je die vervolgens oplost.
Op de foto zie je het implementatieclubje in Amersfoort, zo zat er ook nog een club in Groningen, Pune India en Manilla.
Aan de blijde gezichten en champagne kun je wel zien dat het gelukt is.

Vrijdag 23 September 2011 - 01:13:47

Nieuwe Itron ACE3000 energiemeter voor Bwired

Door: , , Categorie: Bwired

Een tijdje geleden heb ik 5 zonnepanelen op mijn dak geplaatst zie hiervoor mijn eerdere blog. Een volledig blog hierover volgt trouwens nog zodra ik de status van de panelen real-time kan weergeven op bwired!
Om stroom terug te kunnen leveren aan het net had ik een nieuwe meter nodig, mijn oude meter ging wel langzamer lopen maar telde niet terug. Enexis gebeld en die kwamen kosteloos de meter omwisselen. De monteur had een aantal meters in de auto liggen, maar mijn keuze stond vooraf eigenlijk al vast, het moest de Itron (voorheen Actaris) ACE3000 type 260-C40D-R2-A worden. Deze meter heeft een pulse counter die 500 pulsjes per kWh afgeeft en een optical IR output waarmee de waarden van de 4 tellerstanden (Dag, Nacht, Terug Nacht en terug Dag) uitgelezen kunnen worden.

De Enexis monteur was zo vriendelijk om een 2 aderig kabeltje wat ik natuurlijk al klaar had liggen op de pulse uitgang aan te sluiten voordat de meter verzegeld werd (op de foto hiernaast is het kabeltje te zien). Het kabeltje van de pulse uitgang heb ik aangesloten op de RFXMeter en het tellen van mijn stroomverbruik liep weer direct mee op Bwired. De pulse uitgang geeft alleen je actuele verbruik aan. niet rekening houden met dag, nacht tarief of de teruggave van mijn zonnepanelen.
Veel mensen denken trouwens dat de zonnenergie die je teruggeeft direct op de meter wordt verrekend, maar dat is niet zo. Teller 1 en 2 geven gewoon je normale (dag/nacht) verbruik wat je ook hebt zonder zonnepanelen. Teller 3 en 4 houden bij wat je zonnepanelen aan stroom opleveren. Essent geeft je hier een bedrag voor terug, wat gelijk is aan wat je moet betalen. Het is wel zo dat de stroom die je zonnepanelen opleveren eerst door jezelf wordt gebruikt en alles wat over is gaat naar je buurvrouw
Goed, tot zover niet veel nieuws onder zon, nu aan de slag met het interessante van de meter, de Optical IR output. Zelf een IR sensor maken is niet zo moeilijk, maar omslachtig bevestigen op de meter had ik geen zin in. Ik vond een bedrijfje in Duitsland die Infrarood lezers maken speciaal voor dit soort meters. Op de foto zie je die IR optical reader die magnetisch is op de Itron meter zit.
De optical reader aangesloten op mijn IP netwerk, progje geschreven en uitlezen die handel.... dacht ik. Helaas, het enige wat ik binnen kreeg waren om de seconde 2 bytes (FF). Na een tijdje staren en m.b.v. wat tips kwam ik erachter dat ik een FF binnen kreeg voor elke Watt die ik verbruikte (1000 pulses per kWh). Nog steeds niet wat ik nodig had, ik dacht de tellerstanden in text format om de X seconden binnen te krijgen.

Via andere sites kwam ik erachter dat de IR optical poort bi directioneel was, dit betekent dat ik ook commando's naar de Itron kan verzenden. Via een tjechische handleiding kwam ik erachter dat ik het commando "/?!" naar de meter moest versturen.
Progje aangepast en na dat ik het commando verstuurde kwamen netjes de verschillende tellerstanden binnen.
Als je goed naar de output kijkt dan zie mijn je volgende probleem opduiken, ja alleen registratie op hele kilowatts
Daar heb ik niet veel aan op een real-time website, in mijn geval zal overdag eens per 3 a 4 uur de stand verspringen. Het blijkt dat mijn meter zo door Enexis geconfigureerd is en als deze eenmaal zo geïnstalleerd is kun je dat helaas niet meer wijzigen.
Enexis wil me niet helpen aan een nieuwe dezelfde meter met minimaal 2 decimale achter de komma. Nu ben ik aan het bekijken of ik zelf deze Itron meter met 2 decimale kan krijgen om deze dan maar naast de bestaande meter te installeren. Omslachtig maar als het gaat werken heb ik wel de ultieme smartmeter voor op Bwired.
Als iemand me kan helpen aan deze meter en/of kan installeren dan hoor ik dat graag, het is helaas niet zo gemakkelijk om hier aan te komen!
Wordt vervolgd.....

Dinsdag 13 September 2011 - 22:57:10

Mac Mini 2011 server met Kingston HyperX SSD

Door: , , Categorie: Bwired

The new Mac Mini Server 2011 is in da house!
Eindelijk is de nieuwe Mac Mini er en Steve heeft ook nog naar me geluisterd
Ik bestook Apple al een tijdje met de vraag wanneer Sata3 beschikbaar komt. I love Apple, de nieuwe Mac Mini wordt gepresenteerd maar nergens in de specs kon ik de Sata specificaties vinden. Dat vertellen ze gewoon niet maar het zit er wel in!
Sata3 doet het laatste stukje "langzame" hardware in de computer grotendeels verdwijnen. Het grootste bottleneck bij servers is nog steeds de harddisk.
Met Sata3 wordt de mogelijke doorvoer snelheid van de harddisk opgekrikt van 3Gb/s naar 6Gb per seconde. Met de juiste Solid State Drive (SSD) kun je snelheden halen van 525MB/S lezen en 500MB/s Schrijven, dat is meer dan een verdubbeling t.o.v. de snelste Sata2 SSD schijven.
Op de foto boven zie je onder de Mac Mini 2010 waar momenteel de Bwired Domotica software op draait en ook Bwired.nl en boven de nieuwe Mac Mini server 2011.
De nieuwe Mac Mini is voorzien van een 2,0-GHz quad-core Intel Core i7-processor, Turbo Boost 2.0, hyper-threading, een geïntegreerde geheugencontroller en 6 MB L3-cache.
Mijn grootste zorg was wel het energieverbruik van dit stukje techniek, zou het nog steeds zo laag zijn? Ik heb de Mac direct aangesloten en aan de meter gehangen...... onvoorstelbaar deze Mini gebruikt idle inclusief 2 x 500GB 2.5 inch 7200 toeren harddisken nog geen 13 Watt!
Binnenkort ga ik mijn Mini opereren en de twee harddisken vervangen door de 2x Kingston Hyperx 120GB SSD schijven (snelste op dit moment). Apple vindt het niet leuk als je de Mac open maakt, er is alleen een gemakkelijke toegang tot het geheugen, de rest is zeer moeilijk te bereiken. Je moet echt alles uit elkaar halen en hebt speciaal gereedschap nodig, begin hier alleen als je dit soort dingen meer hebt gedaan!

Daarna moet ik Windows 2008 server met Hyperv installeren en alle software overzetten vanaf de Mac Mini 2010. Ik verwacht een behoorlijk snelheidwinst te behalen en dit bakkie kan weer een paar jaartjes mee verwacht ik. Keep ya all posted, weet nog niet wanneer, de Mac kijkt me al weer een maandje werkeloos aan

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs